استاندار:
بهرهمندی از ظرفیتهای شاخص ملی در توسعه آذربایجانغربی موثر است
به گزارش روابط عمومی فرمانداری فرمانداری ویژه شهرستان خوی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری آذربایجانغربی؛ محمدصادق معتمدیان در اولین نشست هم اندیشی پیشرفت و آبادانی آذربایجان غربی که با حضور وزیر کشور و مسوولان استانی و چهرههای مطرح استان در سطح ملی در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، افزود: با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در توجه به مناطق مرزی و کمتر برخوردار، تلاش داریم که از ظرفیتهای بسیار خوب مرکز و توانمندی نخبگان استانی برای توسعه استان استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: آذربایجان غربی از مواهب، نعمات و ظرفیتهای بسیار خوبی برخوردار است که در 40 سال گذشته به دلیل شرایط خاص هشت سال دفاع مقدس و موضوعات امنیتی، امکان سرمایه گذاری دولت و بخشهای حاکمیتی و خصوصی در این استان به خاطر بالا بودن ریسک امنیتی فراهم نشده است.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: امروز خوشبختانه با تلاش نیروهای مسلح، نظامی، انتظامی و امنیتی ضریب امنیتی استان افزایش پیدا کرده و میتوانیم ادعا کنیم آذربایجان غربی یکی از استانهای امن کشور محسوب میشود.
معتمدیان افزایش شاخص ضریب امنیتی برای سرمایه گذاری، توجه دولت سیزدهم و اجماع، هم افزایی و تعامل شکل گرفته در ارکان مدیریتی استان را یک فرصت طلایی برای اجرای برنامههای توسعهای برشمرد و با بیان اینکه یکی از مزیتهای استان، مرز و تجارت بین الملل است، گفت: استان به جهت 9 گمرک و 5 پایانه مرزی جزو استانهای اول در این حوزه به شمار میرود و به دلیل موقعیت جغرافیایی که استان در همجواری با کشورهای آذربایجان، عراق و ترکیه دارد، توجه به موضوعات تجارت بینالملل میتواند در بهبود شرایط استان بسیار موثر باشد.
وی تاکید کرد: با توجه ویژه دولت سیزدهم و اعطای اختیارات در بحث ساماندهی مبادی ورودی و خروجی و مدیریت متمرکز در مرزها و پایانه های مرزی استان اتفاقات خوبی در حال شکل گیری است.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: در مرزهای رازی، سِرو و بازرگان نیز برنامههای بسیار خوبی آغاز شده است و ساماندهی مرزها با هماهنگی همه دستگاهها در دستور کار است و آثار آن را در رشد صادرات شاهد هستیم به نحوی که از استانهایی هستیم که جهش خوبی در بحث صادرات داشتهایم.
استاندار: بهرهمندی از ظرفیتهای شاخص ملی در توسعه آذربایجانغربی موثر است
معتمدیان با بیان اینکه حوزه معادن به عنوان یکی از پیشرانهای اصلی توسعهای استان مطرح است، افزود: به دلیل اینکه مطالعات سیستماتیکی در بخش معادن صورت نگرفته بود، خوشبختانه با ورود دولت سیزدهم و هماهنگی با مجموعه وزارت صمت، سازمان زمین شناسی و ایمیدرو برای اولین بار بزرگترین پروژه مطالعات در پهنههای جنوب استان در هفت شهرستان را با 420 میلیارد تومان اعتبار شروع کردیم.
وی تاکید کرد: امیدواریم با سرمایه گذاری دولت و اسکنی که در این مناطق صورت میگیرد، شاهد اتفاقات امید بخش برای واگذاری پهنههای شناسایی شده به سرمایه گذاران جهت بهرهبرداری از آنها باشیم.
معتمدیان ادامه داد: آذربایجان غربی بزرگترین ذخایر تیتانیوم خاورمیانه را دارد و امیدواریم با برنامه ریزی انجام گرفته و سرمایه گذاریهای حاکمیتی از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و ایمیدرو شاهد بهره برداری از این منابع در جهت توسعه باشیم.
استاندار آذربایجان غربی، اجرای مطالعات زیربنایی توسط دولت سپس واگذاری معادن به بخشهای مختلف را جزو چرخه شکوفایی حوزه معدن در استان عنوان کرد و گفت: تفاهم نامهای را با سه هلدینگ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) امضا کردیم تا با استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی ظرفیت 500 میلیون یورویی تدوین شده در مدت سه سال با تولید فلز تیتانیوم که از محصولات استراتژیک به شمار می رود، به شکوفایی برسد.
وی یادآور شد: ظرفیتهای منحصر بفرد دریاچه ارومیه سالها راکد مانده بود که با رایزنیهای صورت گرفته و اخذ مجوزهای قانونی سازمان حفاظت محیط زیست، امکان بهرهبرداری از ظرفیتهایی چون پتاس و منیزیت از این دریاچه فراهم شد.
معتمدیان افزود: پیش بینی شده آذربایجان غربی در پنج سال آینده به عنوان قطب تولید کربنات سدیم مطرح خواهد شد و در تولید محصولات پتاس و منیزیت نیز برنامه ریزی شده تا با ورود سرمایه گذار بتوانیم از این قابلیتها برای توسعه استان بهره ببریم.
وی اضافه کرد: برای توسعه بخش معدنی با مجموعه شستا وارد مذاکره شدیم؛ این مجموعه توانمندی بسیار خوبی دارد تا بتوانیم در بحث سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در تولید پی وی سی با مشارکت وزارت نفت اتفاقات خوبی را در این حوزه رقم بزنیم.
معتمدیان شناسایی و تکمیل کریدورها از جمله غرب و کریدور جنوب شرق به شمال غرب را به جهت بهرهمندی از بازارهای خوب هند و جنوب شرق آسیا، قفقاز و دریای سیاه را از جمله اقدامات خوبی دانست که با حمایت و مساعدت وزارت راه و شهرسازی و بهره گیری از ظرفیت منطقه آزاد ماکو شروع شده است.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: بازگشایی مرز تمرچین یکی از اقدامات شاخص است که جهت زیارت عتبات و دسترسی به آبهای مدیریترانه و کشور سوریه انجام گرفته است؛ امیدواریم با نهایی شدن این فرآیند شاهد حمل کالا از مرز تمرچین به سوریه باشیم که این یکی از طرحهای راهبردی و استراتژیک است که سالها به دلیل شرایط امنیتی منطقه راکد بود و امیدواریم به زودی شاهد بازگشایی این مسیر مهم اقتصادی و موثر در امنیت پایدار منطقه باشیم.
معتمدیان ادامه داد: در جریان سفر رییس جمهور به استان، مدیریت نجات دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی واگذار شد و در این مدت با توجه وِیژه دولت و اعتباراتی که تخصیص داده شد، بسیاری از طرحهایی که از دولتهای قبل آغاز شده بود فعال سازی شد و تا پایان سال نیز به اتمام خواهند رسید.
وی، اقتصادی کردن راه آهن استان را از جمله برنامههای اصلی برای توسعه آذربایجان غربی دانست و گفت: با وجود اینکه به همه مبادی ورودی و خروجی کشور ارتباط داریم اما امکان حمل و نقل کالا به جهت نبود زیرساختهایی چون انبار و بارانداز وجود ندارد که در سفر رییس جمهور اعتبار خوبی برای بهبود این وضعیت تخصیص داده شد.
معتمدیان با بیان اینکه در دهه دفجر امسال اولین ایستگاه باری استان در ارومیه افتتاح میشود، افزود: در این صورت امکان حمل کالا از بنادر مختلف به استان انجام میگیرد و در توسعه استان و هم در کاهش قیمت کالا بسیار موثر خواهد بود البته راهاندازی ایستگاه باری در ایستگاههای راه آهن نقده، میاندوآب و مهاباد هم در دستور کار است.
استاندار آذربایجان غربی توسعه و احداث جاده های منتهی به مرزهای اقتصادی استان، استفاده اقتصادی از فرودگاههای استان و اجرای عملیات توسعه منطقه ویژه اقتصادی سِرو را از جمله برنامههای در دست اقدام برای شکوفایی اقتصادی برشمرد.
معتمدیان اجرای راه آهن سریع السیر ارومیه به تبریز را از مطالبات جدی مردم استان دانست و از چهرههای مطرح سطح ملی درخواست کرد تا نسبت به اجرای این پروژه با استان همکاری لازم را داشته باشند.
وی یکی از سیاستهای استان را نگاه همه جانبه به ظرفیتهای آن عنوان کرد و گفت: امیدواریم با این تدبیر که در قالب سفرهای شهرستانی و تدوین و اجرای برنامههای میان مدت توسعه هر شهرستان صورت میگیرد، بتوانیم تعادل و توازن منطقی را در همه نقاط استان برقرار کنیم.
استاندار آذربایجان غربی کاهش نرخ بیکاری در استان را از جمله موضوعاتی دانست که به دلیل فعالسازی پروژههای نیمه تمام عمرانی و احیای واحدهای راکد تحقق یافته است.
همراهی چهرههای مطرح ملی برای توسعه آذربایجان غربی مصداق عمل صالح است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه با اشاره به اینکه در روز قیامت ایمان و عمل صالح دو دارایی ارزشمند انسان به حساب میآید، گفت: به طور قطع همراهی و کمک چهرههای مطرح اهل این استان که در سطح ملی دارای جایگاه و اعتبار هستند، برای توسعه این خطه از کشور، مصداق عمل صالح است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی در نشست هم اندیشی برای توسعه این استان با قدردانی از استاندار آذربایجان غربی در تدبیر برگزاری این نشست، افزود: نیروی انسانی توانمند و باتجربه از ظرفیتهای ممتاز استان به شمار میرود.
وی اضافه کرد: همه افرادی که مدتها در استان مسوولیت داشته و مدیریت کردهاند و امروز در مدیریتهای ملی مشغول فعالیت هستند، از تجربیات خوبی برای کمک به حل مسایل و مشکلات استان برخوردارند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی ادامه داد: انتظار میرود که چهرههای مطرح استان از توان و تجربه خود برای کمک به مدیریت استان در جهت بهبود معیشت مردم و ارتقای جایگاه این خطه از کشور استفاده کنند.
پیام نشست هم اندیشی توسعه آذربایجان غربی، وحدت در استان است
رییس ارومیه ای بنیاد مستضعفان کشور هم در این نشست با بیان اینکه آذربایجان غربی با توجه به شرایط، بیش از همه استانهای کشور نیازمند وحدت و همدلی است، گفت: پیام اصلی نشست هم اندیشی توسعه آذربایجان غربی، وحدت در استان است.
پرویز فتاح با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی امروز باید با اخلاق و تعامل بیش از پیش در مسیر توسعه و آبادانی پیش رود، افزود: درسی که از شهدای گرانقدر استان چون شهیدان باکری و امینی آموخته ایم، درس اخلاق و ایستادگی است.
وی ضرورت تداوم جلسات هم اندیشی در استان را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: اقدامات ارزشمندی در دورههای مختلف و دولتهای گذشته در آذربایجان غربی انجام شده که باید تداوم یافته و تکمیل شود.
رییس بنیاد مستضعفان کشور با اشاره به لزوم تسریع روند توسعه استان، یادآور شد: موقعیت جغرافیایی و پتانسیلهای مختلف آذربایجان غربی، نگاه ویژه و حمایت از توسعه این استان را ضروری ساخته است.
وی از حمایت بنیاد مستضعفان کشور از طرحها و مطالبات آذربایجان غربی خبر داد و گفت: عملکرد میدانی و پویای استاندار آذربایجان غربی نوید روزهای خوب را برای استان داده و امروز وجود رقابت و مسابقه بین مدیران دستگاههای مختلف برای خدمت به مردم و پیشرفت و توسعه آذربایجان غربی بسیار مهم و ضروری است.
فتاح همچنین با تاکید بر احصای مشکلات استان جهت حمایت بیش از پیش بنیاد مستضعفان کشور، افزود: بنیاد مستضعفان در ماههای اخیر حضور چشمگیری در توسعه مناطق محروم و کم برخوردار آذربایجان غربی، راه اندازی مرز تمرچین و ساماندهی وضعیت زلزله زدگان شهرستان خوی داشته است.
همایش توسعه آذربایجان غربی گامی مهم برای توسعه استان است
مدیرعامل ارومیه ای شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) هم در این نشست گفت: برگزاری همایش توسعه آذربایجان غربی می تواند گامی برای توسعه استان در ابعاد مختلف باشد.
ابراهیم بازیان افزود: با نگاهی به گذشته و احصای معایب و مزایای عملکردها در ادوار مختلف، مسیر توسعه آذربایجان غربی در آینده فراهم خواهد شد.
وی همچنین توسعه آذربایجان غربی را نیازمند فهم مشترک دانست و اضافه کرد: شخصیت های ملی استان باید امروز برای تسریع روند توسعه آذربایجان غربی به تعامل و اشتراک نظر برسند.
وی، جلسات هم اندیشی را نیز محل تضارب آرا عنوان کرد و ادامه داد: با آسیب شناسی گذشته و مشکلات، جلسات هم اندیشی می تواند زمینه را برای فهم مشترک و حرکت در مسیر انقلاب فراهم سازد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) همچنین با اشاره به اهمیت توجه به مطالبات مردم اظهار کرد: موضوع جوانان و امید به آینده مورد توجه جدی مسوولان آذربایجان غربی قرار گیرد.
در این نشست که به ابتکار و دعوت محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجانغربی ترتیب یافت؛ وزیر کشور، نمایندگان مردم استان در مجلس خبرگان، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه، اعضای مجمع نمایندگان مردم استان در مجلس، رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، مدیرعامل شستا و جمعی از مدیران ملی اهل استان، تعدادی از فعالین اقتصادی و اساتید دانشگاه نکته نظرات خود را در زمینه راهکارهای شتاب بخشیدن به روند رشد و توسعه استان و همچنین استفاده از ظرفیتهای ملی در این زمینه مطرح کردند.