استاندار آذربایجان غربی:
اسکلت فلزی منازل روستایی زلزله زده خوی هفته آینده برپا می شود
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ویژه شهرستان خوی به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ استاندار آذربایجان غربی دیشب در برنامه شبکه استانی اولدوز با اشاره به اقدامات انجام شده بدنبال وقول زلزله 5.4 ریشتری ساعت 3:51 دقیقه روز 13 مهرماه که شهرستان خوی را لرزاند،با بیان اینکه بلافاصله در دقایق اولیه وقوع زلزله ستاد مدیریت بحران شهرستان با حضور اعضای امدادی و به ریاست فرماندار تشکیل شد، افزود:در ساعات اولیه وقوع زمین لرزه در خوی در شعاع 5 کیلومتری و در مرحله دوم در شعاع 20 کیلومتری عملیات امداد و نجات در کانون اصلی زلزله آغاز شد و علاوه بر ظرفیتهای شهرستان خوی، امکانات از مراکز استان نیز به منطقه اعزام شد و امنیت منطقه در ساعات اولیه وقوع بحران تامین شد.
محمدصادق معتمدیان با بیان اینکه عملیات آواربرداری،پی کنی و نقشه برداری ها آغاز شده است، گفت: با توجه به خرید میلگرد و توزیع ماسه و سیمان رایگان امیدواریم قبل از شروع فصل سرما، فونداسیون 600 واحد روستایی را به اتمام برسانیم.
وی ادامه داد: اولین محموله خرید اسکلت فلزی برای مناطق روستایی انجام شده و احداث برپایی اسکلت فلزی واحد های روستایی در خوی از هفته آینده انجام می شود.
معتمدیان ادامه داد: تلاش می شود رکورد خدمت رسانی به مردم منطقه در حداقل زمان شکسته شود، که در این راستا از همه ظرفیت های استان استفاده شده تا سرپناه مردم منطقه در حداقل زمان تامین شود.
وی با بیان اینکه بر اثر این زمینلرزه 1127 نفر مصدوم شدند، اظهار کرد: تمامی مراکز درمانی شمال استان و مراکز چهارگانه شهرستان خوی به حالت آماده باش درآمده به مداوای مصدومان پرداختند و به جز تعداد کمی از مجروحین که نیازمند بستری و عمل جراحی بودن مابقی در ساعات اولیه ترخیص شدند.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه یکی از اولویتها در زمان وقوع بحران، ارزیابی خسارات است و بنیاد مسکن استان در قالب تیم های متعدد سازماندهی شده و شبانه روزی به برآورده خسارات در حداقل زمان پرداختند، افزود: بر اساس برآورد نهایی 1100 واحد روستایی و شهری بیش از 80 درصد خسارت دیده که نیازمند بازسازی کامل هستند و از این تعداد 500 واحد شهری مربوط به شهرهای خوی و دیزج دیز و 600 واحد مربوط به روستاهای شهرستان خوی است.
وی با تاکید بر اینکه در صددیم عملیات نوسازی و بازسازی قبل از شروع فصل سرما در منطقه انجام شود، اظهار کرد: با دستور رئیس جمهور مصوبات دولت در حوزه بازسازی این مناطق صادر شده و خسارات به مرکز ابلاغ شده تا به سرعت تخصیص اعتبارات انجام شود.
وی با اشاره به اقدامات هلال احمر در اسکان اضطراری از توزیع پتو و چادر امدادی در مناطق زلزله زده خبرداد و گفت: توزیع 5 هزار غذای گرم در هر وعده، توزیع پک 72 ساعته، توزیع 40 تن سیب آب میوه، آب و نان رایگان انجام شده و ارایه خدمات تا بازگشت زندگی عادی بین مردم منطقه زلزله زده خوی ادامه دارد.
معتمدیان با اشاره به کمکهای مستقیم دولت به مناطق زلزله زده در قالب وام های بلاعوض اظهار کرد:وام 250 میلیون تومانی قرض الحسنه با کارمزد 5 درصد 15 به مبلغ ساله برای مساکن شهری و وام 50 میلیون تومانی بلاعوض و تسهیلات قرض الحسنه به واحدهای روستایی به مبلغ 200 میلیون تومان و 50 میلیون تومانی وام بلاعوض، همچنین تسهیلات 30 میلیون تومانی تامین لوازم خانگی و 15 میلیون تومانی.در قالب تسهیلات بلاعوض در اختیار زلزله زدگان قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: در اثر این زمینلرزه 523 واحد نگهداری احشام تخریب شده است که با همکاری بسیج سازندگی و با تامین ماسه و سیمان رایگان در صددیم احداث محل نگهداری احشام به سرعت انجام شود.
استاندار با بیان اینکه یکی از فعال ترین گسل های شمال غرب بین خوی تا چالدران واقع شده لذا مقاوم سازی واحدهای مسکونی در اولویت قرار دارد، اظهار کرد: متاسفانه اصول فنی و مهندسی در واحد های تخریبی رعایت نشده بود و درصددیم بعد از انجام عملیات نوسازی واحدهای زلزلهزده تمرکز را بر توسعه و بهسازی مناطق غیر مقاوم روستایی در شمال استان معطوف کنیم تا نگرانی های مردم در خصوص استحکام بناها کاهش یابد.
وی با بیان اینکه از روز چهارم وقوع زمین لرزه عملیات بازسازی در منطقه با استفاده از 75 دستگاه ماشین آلات و امکانات انجام شده است، اظهار کرد: آواربرداری در منطقه آغاز شده و از 1100 واحد 469 واحد کاملا تخریب شده است که با همکاری بنیاد مسکن تمامی خانه ها با رعایت اصول فنی و مهندسی احداث می شود.
معتمدیان گفت: با برنامهریزیهای انجام شده مقرر شده است که پروانه ساخت منازل مناطق زلزله زده خوی به صورت رایگان صادر شود و دستگاه های خدمات رسان وبانکها برای صدور مجوز و انجام مراحل اداری پرداخت تسهیلات در روستاها مستقر شوند تا مراحل اداری سریعتر انجام شود.
استاندار با اشاره به اقدامات یکساله دولت سیزدهم در استان و 157 مصوبه سفر ریاست جمهوری به آذربایجان غربی،اظهار کرد: ماحصل سفر آیت الله رییسی به استان تصویب 50 هزار میلیارد تومان در حوزه اقتصادی بود که بخشی از اعتبارات مصوب این سفر تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه ریل گذاری در جهت توسعه همه جانبه استان آغاز شده است، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت دیپلماسی منطقه، تجارت بین الملل با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی استان و فرصت اتصال به بازارهای اروپا و اقلیم کردستان از جمله اولویتهای استان در جهت توسعه است که با هم افزایی نهادهای مختلف و حمایت های مجمع نمایندگان استان بر اساس اولویتها مطالبات استانی از وزارتخانه ها و نهادهای مرکز پیگیری می شود.