برگزاری جلسه بررسی آخرین روند بازسازی مناطق زلزله زده قطور خوی به ریاست رحمانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ واحد خسارت دیده در زلزله قطور خوی و سلماس، مراحل احداث یکهزار و ۸۰۵ واحد بصورت کامل به اتمام رسیده است گفت: علیرغم پیگیری های فراوان و با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه مالکین یکهزار و ۳۰ واحد نیز تمایلی به احداث و بازسازی واحدهای زلزله زده خود ندارند.
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی؛ آیدین رحمانی روز دوشنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله زده قطور خوی ضمن تسلیت شهادت محسن فخری زاده دانشمند برجسته کشور تصریح کرد: با شهادت دانشمندانی چون فخری زاده راه این شهیدان و دیگر شهدای انقلاب توسط ملت ایران پراستقامت تر از همیشه طی خواهد شد.
وی افزود: با اتحاد و همدلی و تحت فرامین رهبری توسعه و آبادانی را به پیش خواهیم برد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با قدردانی از تلاشگران بازسازی مناطق زلزله زده قطور و سلماس بر ضرورت اتمام بازسازی واحدهای به جا مانده تصریح کرد: بازسازی به جهت پیگیری های مقام عالی استان و تلاش مدیران مربوطه از روند خوبی برخوردار است اما اگر مردم مطالبه ای نسبت به کاستی ها دارند باید پذیرفت و نسبت به رفع آن اقدام نمود.
رحمانی افزود: بر اساس تعهد صورت گرفته در گام نخست احداث ۱۶۰۰ واحد آسیب دیده از نوع یک به اتمام رسید.
وی گفت: با توجه به اتمام مراحل احداث یکهزار و ۸۰۵ واحد خسارت دیده می طلبد به جهت شرایط زمانی و آب و هوایی بنیاد مسکن نسبت به ارائه برنامه زمانبندی مناسب ظرف یک هفته آینده اقدام نماید.
معاون استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: تاکنون ۱۷۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی، ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و ۴۷ میلیارد تومان از محل بیمه به زلزله زدگان اختصاص داده شده است.
رحمانی نقش دهیاران را در اتمام کامل پرونده بازسازی مناطق زلزله زده بسیار مهم دانست و افزود: دهیاران موظف هستند نسبت به انتقال دغدغه های مردم و تعیین تکلیف کسانی که تمایلی به احداث و بازسازی واحدهای خود ندارند اقدام نمایند.
وی گفت: با تعیین تکلیف کسانی که مایل به بازسازی واحدهای زلزله زده خود ندارند می توان بر اساس سازوکار های قانونی این تسهیلات بلاعوض و بازسازی را برای تامین تاسیسات زیربنایی هزینه کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه بیمه طرف قرارداد نسبت به انجام تعهدات خود در زمان مناسب به خوبی عمل نکرده است گفت: بانک مسکن نیز باید هر چه سریعتر نسبت به آزادسازی تسهیلات بر اساس پیشرفت کار اقدام نماید.
رحمانی خاطر نشان کرد: دستگاه های اجرائی و بنیاد مسکن نیز موظف هستند از طریق اعتبارات ملی و استانی نسبت به تامین و اجرای پروژه های زیرساختی از جمله آسفالت راه روستایی، فاضلاب و مدرسه و مسجد اقدام نمایند.
در این جلسه مدیران کل مدیریت بحران، بنیاد مسکن و فرماندار خوی گزارشی از اقدامات انجام گرفته ارائه نمودند.