بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان خوی با حضور نماینده وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور

به گزارش روابط عمومی فرمانداری خوی، با حضور نماینده وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، فرماندار ویژه شهرستان خوی، نماینده مردم در مجلس و مدیرکل منابع طبیعی و آخیزداری استان مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در این جلسه از وقوع فرسایش خاک در ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی کشور خبر داد و افزود: متاسفانه براثر عوارض ناشی از کم آبی و براساس آخرین آمار پژوهشکده منابع طبیعی در هر هکتار از عرصه‌های طبیعی کشور بیش از ۱۵ تن فرسایش خاک رخ می‌دهد که از پدیده‌های خطرناک برای طبیعت کشورمان است.

دکتر مسعود منصور اجرای طرح‌های آبخیز داری را مهمترین گام در جهت جلوگیری از فرسایش خاک دانست و افزود: تاکنون تنها در ۳۰ درصد عرصه‌های طبیعی کشور طرح‌های آبخیز داری اجرا شده که برای تسریع در اجرای این طرح‌ها نیازمند کمک مجلس و دولت در افزایش اعتبارت هستیم

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به پتانسیل های شهرستان خوی در کشت گیاهان دارویی و زراعت چوپ، تصریح کرد: درصورت تشکیل تعاونی‌ و تشکل‌های منابع طبیعی امکان حمایت از سرمایه گذاران این بخش از طرف سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور برای پرداخت تسهیلات کم بهره فراهم میشود.

وی در ادامه فقر جوامع بهره‌بردار را یکی ‏از مهمترین عوامل آسیب زا در منابع طبیعی و محیط‌زیست عنوان کرد و افزود: با فرهنگ سازی و ارائه آموزش های لازم میتوان آثار تخریب را کم رنگ تر نموده و آنها را به یک حامی و احیاء کننده منابع ‏طبیعی تبدیل نماید. ‏

معاون وزیر جهاد کشاورزی در این جلسه برای تخصیص اعتبار برای اجرای ۲ طرح و سد آبخیز داری در شهرستان خوی قول مساعد داد.

نماینده مردم شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت های منابع طبیعی در شهرستان خوی اظهار داشت: این ظرفیت ها می تواند پیش ران توسعه بخش کشاورزی در استان و شمال غرب کشور باشد.

عادل نجف زاده بر اجرای طرح های آبخیزداری تاکید نمود و افزود: علاوه بر اجرای این طرح ها برای توسعه بخش کشاورزی باید از خروج آب های سطحی از دشت خوی با احداث سد جلوگیری نمود.

وی در ادامه خواستار تسریع در تکمیل مطالعات سد غازان چای و آغاز عملیات اجرایی این طرح شد.

قاسمی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان نیز در این جلسه از اجرای طرح زراعت چوب در ۴۷ و نیم هکتار از عرصه‌های طبیعی استان خبر داد و افزود: برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی در ۸۱ درصد از این عرصه در شهرستان خوی طرح کاداستر اجرا شده است.

حسین عباسی فرماندار ویژه شهرستان خوی نیز در این جلسه شهرستان را قطب تولید محصولات کشاورزی نه تنها در سطح استان بلکه در سطح کشور عنوان کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی شهرستان به لحاظ داشتن زیرساخت های مرزی زمینی، ریلی و هوایی و قرار گرفتن در نقطه تلاقی مناطق آزاد جلفا و ماکو ظرفیت بسیار مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی، توسعه این بخش و رشد اقتصادی شهرستان میباشد.

وی در ادامه به جایگاه نخست شهرستان خوی در سطح کشور در تولید محصولات کشاورزی از جمله عسل، تخمه کدو و آفتابگردان و نهال گردوی پیوندی اشاره و بر تکمیل زنجیره تولید تاکید نمود.

حسین عباسی فرماندار ویژه شهرستان خوی با اشاره به اجرای طرح‌های آبیاری نوین در ۵ هزار هکتار از سطح ۵۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آبی خوی خواستار افزایش تسهیلات اجرای طرح‌های آبیاری نوین در این شهرستان شد.